luni, 27 septembrie 2010

I'll sing you to me


    (Calling on spring)

    
       Astăzi am văzut un film care m-a răscolit. "Australia"... Întotdeauna trăiesc filmele ca şi când sunt parte din ele, de parcă acolo ar fi povestea mea, pentru că în fiecare şi este, o fărâmă, o clipire de gene. Îmi place să mă identific în general cu poveştile de dragoste din filme şi nu ştiu cum am norocul că tocmai cele pe care le simt ca povestea mea reală de viaţă, se termină trist, de cele mai multe ori personajele implicate în acea dragoste nu rămân împreună. Ironic, nu? Să fie un semn? Zâmbesc. Sunt poate prea teatrală. Ciudat e că niciodată nu m-am gândit că mi-aş sfârşi singură respiraţiile de aici de pe pământ. Deşi nu mi-e frică de singurătate. Am trăit atâta timp doar noi două încât am ajuns s-o înţeleg că de fapt nici ei nu-i place să fie singură, de aceea îşi caută companie în noi. (Singurătatea fuge de singurătate?)
       Din "Australia", pe lângă regăsirea în acea dragoste care rezistă obstacolelor războiului, m-am amprentat şi cu expresia "I'll sing you to me", care are un ecou puternic în mine. Pe undeva, încă după ce am văzut "August Rush" am înţeles că puterea muzicii apropie sufletele care vibrează pe acelaşi nivel şi face auzite şoaptele iubirii indiferent unde te-ai afla atunci când e vorba de acea unică şi de nedescris iubire care ne este rezervată fiecăruia. Poate uneori nici nu înţelegem de unde vin unele senzaţii, unele gânduri, nu facem legătura cu sunetele muzicii... Fiecare notă muzicală având vibraţia ei e ca o liană între noi şi centrul universului de care suntem cu toţii conectaţi şi prin undele căruia ne putem simţi unii pe alţii doar închizând ochii. Nu e întotdeauna imaginaţie ce trăim.
       "I'll sing you to me" m-a făcut să simt că o chemare a iubirii poate veni prin orice sunet dacă ştii să-l asculţi şi să te laşi purtat de el până în braţele nevăzute, calde şi lungi ale dragostei... Atunci mi-am dat seama că nu mai ascultam cu urechile. Nu mai aveam nevoie de trup...

26 de comentarii:

 1. "I'll sing you to me" m-a făcut să simt că o chemare a iubirii poate veni prin orice sunet dacă ştii să-l asculţi şi să te laşi purtat de el până în braţele nevăzute, calde şi lungi ale dragostei... Atunci mi-am dat seama că nu mai ascultam cu urechile. Nu mai aveam nevoie de trup...
  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
  frumos si adevarat........

  RăspundețiȘtergere
 2. Muzica poate avea efecte foarte puternice asupra dispozitiei si poate sa fie foarte utila in ameliorarea starilor tensionale sau depresive...
  http://sanatate.ele.ro/Terapia-prin-sunete_--a10765.html
  comentariu facut pe Radio Art4U

  RăspundețiȘtergere
 3. ....ascultam prin suflet....traim cu sufletul...si ne risipim cand nu mai avem suflet.

  RăspundețiȘtergere
 4. Naiada, eşti "vrăjitoare", într-adevăr! Mi-ai sensibilizat sufletul şi totul mi se pare atât de frumos... Mai ales că la Constanţa e magnific la această oră. Felicitări!
  Cu drag,
  Flora

  RăspundețiȘtergere
 5. Nimeni nu stie cum isi va petrece viata...Dar cand sufletul e plin de dragoste niciodata nu poti fi singur

  RăspundețiȘtergere
 6. ...puterea muzicii apropie sufletele care vibrează pe acelaşi nivel şi face auzite şoaptele iubirii indiferent unde te-ai afla atunci când e vorba de acea unică şi de nedescris iubire care ne este rezervată fiecăruia.FRUMOS! Felicitari!

  RăspundețiȘtergere
 7. :)... cum ajung eu sa citesc chiar mesajele tale cele mai "speciale"...

  Zborul de fluturi ne duce pe aripi de visare in lumi cunoscute doar de vibratiile sufletelor, fara a avea nevoie de culori, de trupuri de timp...

  Interesant este, ca azi am inceput ziua cu o amintire..., asemanatoare povestirii tale... Sa fim iarasi gand la gand? :) Mi-am amintit de o declaratie speciala pe care mi-a spus-o cineva candva... " Te iubesc de necuprins"... si-n urmatorul moment, in care am aprins radioul la masina canta :
  "Still feels like our first night together,
  Feels like the first kiss...
  Please forgive me, I can´t stop lovin´ you!" (Brian Adams, Please forgive me)

  ... si mie mi-a placut filmul Australia... Este un film deosebit de plin de emotii si... dragoste... Cand eram mica imi placeau la nebunie povestile. Toti cunoscutii imi cumparau in dar astfel de carti, astfel ca..., am citit povestile specifice ale multor tari... Viata o traiam la fel cum am invatat de la scoala din basme si din simbolul povestilor: "Binele invinge intotdeauna raul..." Nu stiu cine crede..., nu stiu cat de putini erau cei care..., nu radeau de mine si mentalitatea mea..., dar exista... Puterea credintei si a gandurilor invinge raul..., atrage binele, atrage frumosul si iubirea... Continua sa crezi..., se merita... Multi spun ca asa ceva exista doar in filme... E adevarat ca in viata de zi cu zi poate nu avem parte de implinirea a o suta de procente ale unei dorinte..., dar avem bucuria de a reusi crezand... si nepierzandu-ne speranta...

  Pupici dulci fluturas... Inca mai zbor:)... si te-mratisez cu drag [love]

  RăspundețiȘtergere
 8. rezonăm cel mai bine la vibrația muzicii, pentru că muzica suntem noi;

  dragostea este unică pentru că dragostea suntem noi, adică virtuozul care cântă în deplin acord o taină universală pe strunele celuilalt;

  restul e doar iubire, adică fantezii muzicale încropite ...

  RăspundețiȘtergere
 9. Si eu am acest obicei, de a ma identifica in melodii, filme, personaje din jurul meu...uneori nu e chiar asa de bine .

  RăspundețiȘtergere
 10. Astazi nu ma pot identifica decat cu ploaia de afara.Sper sa se mai intoarca acele zile cu soare caldut macar pana la sfarsitul lui octombrie.Pe lacul din parcul de langa casa mea,unde ades ma plimb mai sunt lotusi inflotiti.
  TeDeu

  RăspundețiȘtergere
 11. George,
  este într-adevăr cunoscut efectul muzicii asupra mai multor afecţiuni. Din păcate oamenii nu sunt în totalitate deschişi spre remedii alternative.

  RăspundețiȘtergere
 12. O inima :)
  aşa este! Trupul este doar o unealtă... Deşi se spune că sufletul este nemuritor, uneori îngenuncherea lui lasă impresia unei morţi...

  RăspundețiȘtergere
 13. Flora,
  eşti prea bună cu mine. :) Îţi mulţumesc pentru cuvintele calde şi mă bucur dacă am reuşit să aduc o fărâmă de bine.

  RăspundețiȘtergere
 14. Anya,
  corect! De fapt niciodată nu suntem singuri cu adevărat, doar avem impresia asta dacă lucrurile din viaţa noastră nu sunt întocmai precum am dori.

  RăspundețiȘtergere
 15. Fluturaşul meu drag,
  mi-ai adus zâmbet! :) Da... se pare că telepatia asta funcţionează extraordinar. Tu spui despre declaraţia aceea deosebită de dragoste, eu am postat zilele trecute pe celălalt blog "Dor de necuprins". Asta doar ca o paranteză apropo de gând la gând. :)
  Zborul tău aduce culori până la mine!
  Cum să nu ne bucurăm de viaţă când e atât de plină de tristeţi, de frumuseţi, de aripi, de speranţe?!
  Te sărut cu mare dor şi visez la o pagină de-a ta în care sunt sigură că vei putea aşeza atât de frumos bucăţelele sufletului tău. Îmbrăţişează-i şi pe ceilalţi doi fluturaşi ai tăi. ;)

  RăspundețiȘtergere
 16. Ovidiu,
  sunt fără cuvinte în faţa gândurilor tale aşternute aici.
  Ai spus prea frumos! Eu pot doar să tac...

  RăspundețiȘtergere
 17. magister_ludii,
  mi-ai oferit o melodie a unui artist care întotdeauna mă îndeamnă la visare.
  Mulţumiri multe!

  RăspundețiȘtergere
 18. Ciocolatika,
  cred că pe fiecare ne încearcă uneori astfel de porniri. :)
  Da, când doare, nu e bine... când nu mai facem diferenţa...

  RăspundețiȘtergere
 19. TeDeu,
  lotuşi înfloriţi... îi ador! Te invidiez draga mea pentru apropierea de aceste minuni. :)
  Uneori e frumoasă şi identificarea cu ploaia... dar ştiu că nu cu ploaia care se arată în prezent în unele regiuni. La mine încă e o toamnă frumoasă, mai rece, dar frumoasă. Sau aşa o văd doar eu? :)

  RăspundețiȘtergere
 20. Mulţumesc şi anonimilor care nu s-au semnat! :) Mi-ar fi plăcut să vă mulţumesc fiecăruia în parte, dar cred că sună urât să spun la început "anonim"... :)

  RăspundețiȘtergere
 21. O recenzie frumoasa ai reusit sa faci draga naiada. Felicitari!

  RăspundețiȘtergere
 22. draga si frumoasa traitoare a incantatoarelor vise prefigurate intr-o imaginatie minunata, insotita de sentimente unice pe care ni le daruiesti cu atata candoare, te felicit si iti doresc sa fii fericita in iubire si in viata Michaela Elisabeta

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Draga mea, mă onorează cuvintele tale! Eşti o drăguţă! :*

   Ștergere